Omgeving

Natuur en cultuur

  • De woning grenst aan natuurgebied ‘De Eempolder’ met vele soorten weidevogels. U kunt er ongestoord wandelen en fietsen. Volg het ‘klompenpad’ en ontdek de prachtige omgeving.  
  • Op twee minuten fietsafstand bent u in Spakenburg en na een klein half uurtje doortrappen bereikt u in het historische centrum van Amersfoort, bekend om zijn ‘muurhuizen’, theaters, bioscopen en musea.
  • In Hoogland (10 min. met de auto) vindt u een prachtige 9 holes golfbaan
  • In de zomer zet het veerpont u over de Eem richting het schildersdorp Laren.
  • Vanaf Wijdland vaart u gemakkelijk richting het gezellige Harderwijk of Huizen.

Spakenburg, een bruisend vissersstadje
Spakenburg is niet alleen bekend van ‘Voetbal, keek en kibbeling’, maar ook van folkloremuziek, gezellige terrasjes en gastronomisch eten.

Omgeving vakantiehuisje Spakenburg; De haven van SpakenburgAuthentieke uitstraling
Het prachtige vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee heeft zijn authentieke uitstraling weten te behouden. Zo kunt u nog steeds echte Spakenburgse dames in klederdracht tegenkomen. Maar ook de Spakenburgse oude ambachten zijn in ere behouden.

Tijdens de jaarlijkse visserijdag tonen de bewoners hoe bedreven ze zijn in o.a. netten boeten, haken, manden vlechten en het restaureren van een oude vissersbotter. Een onbetwist hoogtepunt van ‘de vissershaven van toen’ is de helling van Scheepswerf Nieuwboer, midden in het gezellige centrum.

Rijk aan historie en cultuur
In museum Spakenburg leert u meer over de historie en cultuur van dit prachtige dorp, waar ‘vis’ altijd al een hoofdrol heeft gespeeld.

Omgeving vakantiehuisje Spakenburg; paling roken

Passie voor paling?
In het centrum kunt u een heerlijk harinkje happen of kibbeling eten op een van de terrasjes. Heeft u een passie voor paling? Tijdens de jaarlijkse palingrook-wedstrijd kunt bekijken hoe dit oude ambacht tot een ware kunst is verheven. Natuurlijk kunt u er ook naar hartenlust proeven!

Maar er is meer… Het dorp kent een actief verenigingsleven, waardoor het hele jaar van alles is te beleven.

 

Veel te beleven in nabije omgeving

Raadpleeg de website van de plaatselijke VVV voor meer inspiratie en informatie. Zie ook de video over het behoud van de botterhaven van Spakenburg.

Omgeving; verder weg

  • Amsterdam met diverse musea, grachten en bruisend uitgaansleven (op 25 autominuten).
  • Amersfoort met de historische binnenstad en een rijke culturele agenda (op 15 autominuten of een half uurtje fietsen). Maak bijvoorbeeld een stadswandeling met een gids, ga mee met de rondvaarttocht door de oude grachten of bezoek Stadsbrouwerij De Drie Ringen. 
  • Kunstenaarsdorp Laren met het bekende Singermuseum en exclusieve winkels.

Lees hier wat onze gasten ervan vinden. 

Boek nu


Westdijk 36 | 3752 AE Bunschoten-Spakenburg | Boekingscode Novasol: HUT021